Trailer anhænger caravan campingvogn lys tester

Prøvestik fra Raco / GSE

Prøvestik bruges til fejlfinding, kontrol og reparation af stikdåser på dit køretøj. De bruges til at tjekke om der er gennemgang i det elektriske system og stik.
Til køretøjer med og uden Can-Bus system. Leveres i slagfast materiale.

Hvordan bruger du et prøvestik ?
Sæt testeren i køretøjets / bil / lastbil stik. Lysene vil indikerer, om der er gennemgang ud til stikker, hvor påhængskøretøjet et tilkoblet / tilsluttet.

Hvad kan være årsagen til, at trailerlys ikke virker ?
Mange trailerproblemer skyldes en dårlig jordforbindelse, som normalt er den hvide ledning, der kommer ud af trailerstikket. Hvis jorden er dårlig, kan lys fungere med mellemrum eller slet ikke. Selvom ledningerne til stikket er tilstrækkelige, skal du sørge for, at jordforbindelserne til trailerrammen er gode.
Det kan også skyldes at der er en dårlig forbindelse i stik eller stikdåse på grund af ir / korrosion.

Hvad står CAN-bus for ?
Can-bus er et bus-standardsystem til køretøjer. Systemet giver mulighed for kommunikation mellem flere elektroniske styreenheder i køretøjerne. Can-bus benytter sig af nogle mellemstationer for at mindske mængden af ledninger i bilen.
CAN står for Controller Area Network.

Trailer stik 7 polet og 13 polet ?
Et trailerstik bruges til at forbinde bilens elektroniske system med traileren. 7 polet stik er den gamle løsing og betjener kun lys, som bilen bruger. 13 polet stik klarer flere opgaver og har en vigtig funktion som er baklys. Sådan funktion er ikke muligt med 7 polet stik, selvom man bruger adapter.

Hvorfor slukker mine trailerlys, når jeg trykker på bremsen ?
Det lyder som om du har et jordproblem. Når anhængerbelysningen ikke har tilstrækkelig jord, kan mange forskellige scenarier dukke op, men det mest udbredte er, når der påføres mest strømstyrke, f.eks. baglygter tændt og bremsepedalen trykket ned, lysene slukker. Alle lys skal være korrekt jordet for korrekt funktion.

Hvordan forhindrer du anhængerledninger og stik i at korrodere?
Dielektrisk fedt anvendes på elektriske dele som f.eks. stik og ledningsender for at beskytte dem mod korrosion og fugtighed.